dijous, 27 de maig del 2010

Musicals al cinema

El cinema musical és un gènere cinematogràfic que es caracteritza per pel·lícules que contenen interrupcions en el seu desenvolupament, per a donar un breu recés per mitjà d'un fragment musical cantat o acompanyats d'una coreografia.

En els començaments d'aquest gènere, el fragment musical tenia com objectiu impressionar, sense mantenir molta connexió amb el desenvolupament narratiu. No obstant això, a l'arribar a la seva maduresa, es va estilitzar el gènere i els nombres concatenen la història. Que els personatges de la pantalla es posessin a parlar, va servir no només perquè el cinema arribés a la maduresa tècnica al mateix temps que sacrificava el star system del cinema mut.

-En la dècada de 1930, La melodia de Broadway (1929) d'Harry Beaumont, va guanyar l'Óscar a la Millor pel·lícula musical.

-En la dècada de 1940, Gene Kelly al costat de Stanley Donen, van dur el musical ben alt en Un dia a Nova York (1949). Amb ells, els rodatges van sortir a l'exterior.

-En la dècada de 1950, Elvis Presley va protagonitzar (Viva Las Vegas, King Creole) al trio Frank Sinatra - Bing Crosby - Grace Kelly en (Alta societat) i tenint com centre de nou a Gene Kelly, com a ballarí xipollejant a Cantant sota la pluja. Vincente Minnelli amb Un americà a París i Melodies de Broadway (1953).

-La dècada de 1960 destaquen: Camelot; Willy Wonka i la fàbrica de xocolata; The Sound of Music (1965). L'espectador va exigir més nombres musicals i repartiments estel·lars que van ser suficients per a impedir que el gènere anés decaient, amb títols com: West Side Story; My Fair Lady; Hello, Dolly! i altres.

-Durant 1970, es van produir diferents musicals, tal com Cabaret (1972), Grease (1978) amb l'actuació d'Olivia Newton John i John Travolta.

-Les dècades de 1980 i 1990, Hollywood va tornar a reconèixer el gènere, es van aconseguir èxits per Moulin Rouge, Chicago, El Fantasma de l'òpera, Hairspray, Rent o Dreamgirls. També es va reconèixer en pel·lícules de dibuixos animats. En Disney com: La bella i la bèstia. Així mateix, van produir La sirenita. Y a 1997 la Twenty Century Fox va produir Anastasia.

Els més recents són pel·lícules com: Mamma Mia!, High School Musical (I, II, III), Street Dance, Fama...

Aqui us mostrem unes escenes de la pel·lícula de Grease, de Street Dance, de Moulin Rouge i Cabaret. Esperem que us agradin!

Grease:
Youre the one that I want




Street dance:
Últim ball


Moulin Rouge : diamonds

Cabaret: Life is a cabaret!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada