diumenge, 16 de maig del 2010

EL VERMELL

1- Feu un resum de la simbologia que se li atribueix en aquest color.

El vermell és un color que expressa sentiments, accions i situacions totalment oposades; la vida i la mort és le millor expemple. La passió i l'amor sempre s'expressen amb vermell perquè él el color del pecat, d'allò que és prohibit i d'allò que ens crida l'atenció. Sempre que veiem un tret anirà seguit d'un riu vermell, de la sang d'un cos viu. Un altre tret característic del vermell és l'ira, la venjança, la guerra; aquests sentiments han de ser vermells. Per últim el vermell, encara que en petites dosis sigui ben rebut, en grans dosis sempre generarà un sentiment negatiu: inquietud, malestar, fàstic...

2- Intenteu trobar una pel.lícula en la qual destaqui el color vermell. Embediu un exemple del tractament del color vermell a través d'unes escenes del film i comenteu que pretén aconseguir el director.


Al film PULP FICTION (de Quentin Tarantino)el vermell juga un paper important durant tota la pel·lícula: per mitjà de la sang (ferides fetes amb armes) i en concret en una escena on Uma Thurman (esquerra) pateix una sobredosi, s'està morint, i l'única forma de salvar-la és clavant-li una xeringa just al cor. Per marcar el punt exacte on s'hi ha de clavar la xeringa s'utilitza, per descomptat, un rotulador vermell.

Al film de Pedro Almodòvar, ''los abrazos rotos'' el vermell surt en petites dosis contínuament. Potser l'escena on no podia faltar el vermell és una on Penélope Cruz (dreta) va vestida de vermell i la llancen per unes escales. Gairabé a totes les escenes hi ha vermell, tant en petites dosis (flors) com en grans dosis (vestits, i parets senceres de vermell). Us deixem un vídeo perquè veieu com el vermell surt contínuament en aquest film.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada