dimecres, 19 de maig del 2010

CINEMA EN CATALÀ

A- Descriure les escenes procurant expressar-se amb un to intimista/líric per mitjà , per exemple, dels adjectius més adequats.

- Primera escena: sota els últims raigs de llum de la tarda, es troba la Júlia, passejant plàcidament pel seu hort.

-Segona escena: la Júlia ,amb serietat al seu cansat rostre, neteja els verds pèsols.

-Tercera escena: l'ambient familiar embriaga tot l'escenari, els somriures de la família de la Júlia alegren l'ànima.

B- Provar de buscar dos finals diferents per a la pel.lícula (si la veieu completa) o per les escenes que heu visionat amb anterioritat.

- Primer final: la Júlia, cansada de la seva rutina habitual, podria decidir fer unes segones núpcies amb el seu marit.

-Segon final: a causa d'uns problemes econòmics greus,la família de la Júlia (fill, nora i nets) hauria d'anar a viure a casa de la Júlia. Aquest esdeveniment aparentment nefast, acabaria per alegrar a tothom: la Júlia podria sentir-se més viva amb la companyia de la seva família i els seus nets estarien encantats d'estar amb làvia.

C- Què us suggereix la fotografia on surten els membres de la família? I la banda sonora del film, també té cert protagonisme o tan sols "acompanya" les escenes? Justifiqueu aquesta última resposta.

Em suggereix un sentiment d'amor, calidesa i seguretat. La banda sonora únicament acompanya al vídeo, perquè al principi en un altre context, semblaria sinistre aquesta música. Però en aquest context aquetsa música tan senzilla només es podria comparar amb un cert sentiment de melangia que la Júlia sent quan té cura de l'hort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada